Wat is polarisatie en waarom een gepolariseerde zonnebril een must is (2024)

Gepolariseerde zonnebrillen behoren niet alleen tot de meest bezochte categorieën op eyerim, maar behoren ook tot de populairste producten. Wat zijn gepolariseerde lenzen? Is je blik onbeschermd als je geen gepolariseerde zonnebril hebt? Wat zijn de voordelen? Maar bovenal, is de hogere prijs gerechtvaardigd?

Wat is polarisatie?

Volgens de natuurwetten is licht een elektromagnetische golf die in meerdere geometrische richtingen trilt in de ruimte. Alle gebruikelijke bronnen van licht die we kennen (de zon, de verlichting in je kamer of een kaars) produceren ongepolariseerd licht. Dit betekent dat de elektrische ladingen in vele richtingen trillen. Het proces van het omzetten van ongepolariseerd licht in gepolariseerd licht heet polarisatie. Eenvoudig gezegd betekent dit dat het licht slechts in één richting kan trillen.

Geen zin meer in natuurkunde? Nou, gelukkig is dit is geen blog over wetenschap, dus gaan we dit op eenvoudige wijze uitleggen.

Er zijn twee soorten licht: verticaal licht ('het goede') en horizontaal licht ('het slechte'). Verticaal licht komt uit de lucht en wordt verstrooid en geabsorbeerd door objecten om ons heen. Dit stelt ons in staat om te zien.Horizontaal licht is dat deel van het licht dat wordt weerkaatst door gladde oppervlakken en rechtstreeks in ons oog komt en ons verblindt. Dit fenomeen is bekend als schittering.

Betekent dit dat niet-gepolariseerde zonnebrillen mijn ogen niet beschermen?

Nee, zeker niet. Alle merkzonnebrillen zijn voorzien van 100% UV-filters die voldoen aan de hoogste Europese normen. Zonder uitzondering blokkeren de lenzen die worden aangeboden op eyerim schadelijke straling en bieden perfecte UVA-, UVB- en UVC-bescherming. Gepolariseerde lenzen bieden een extra technologische oplossing voor comfortabele anti-reflectie.

Dus, wat bieden gepolariseerde zonnebrillen en waarom heb je dat nodig?

Gepolariseerde zonnebrillen zijn zeer geschikt voor het autorijden. De gepolariseerde lenzen blokkeren de lastige en gevaarlijke lichtreflecties van het wegoppervlak of van gladde oppervlakken van andere auto's. Vissers en zeilers profiteren ook van gepolariseerde lenzen om verblinding door lichtreflecties van het water te voorkomen.Gepolariseerde zonnebrillen zijn geweldig tijdens je vakantie om hinderlijke schittering bij zee, strand, ijs en sneeuw te voorkomen.

Outdoor-liefhebbers zoals joggers, wandelaars, fietsers of golfers hebben een aanmerkelijk beter zicht dankzij polarisatietechnologie. Iedere skiër of snowboarder kan je vertellen hoe lichtschitteringen gaten en onvolkomenheden op de piste kunnen verbergen.

Wat is polarisatie en waarom een gepolariseerde zonnebril een must is (1)Wat is polarisatie en waarom een gepolariseerde zonnebril een must is (2)Wat is polarisatie en waarom een gepolariseerde zonnebril een must is (3)Wat is polarisatie en waarom een gepolariseerde zonnebril een must is (4)Wat is polarisatie en waarom een gepolariseerde zonnebril een must is (5)

Welke gepolariseerde lenzen zijn het beste?

In het algemeen maken alle internationaal gerenommeerde merken gepolariseerde filters van uitzonderlijke kwaliteit. Er zijn echter een paar producenten die de technologische vooruitgang een stap verder hebben gebracht. Laten we kijken welke merken dat zijn.

De gepolariseerde zonnebrillen van Oakley zijn de belichaming van de constante optische innovaties van het bedrijf. De Oakley HDPolarized-technologie elimineert de noodzaak van lijm of filters op de lens. Ze zijn gevormd als een enkellaags lens en de combinatie met Oakley's High Definition Optics® (HDO®) technologie maakt dit de helderste lenzen op de markt.

De gepolariseerde zonnebrillen van Maui Jim zijn ontstaan op Hawaï, één van de mooiste, kleurrijkste plekken op aarde. Daarom ontwikkelde Maui Jim de PolarizedPlus2®-technologie verder dan slechts polarisatie. De lenzen van dit merk blokkeren niet alleen intens horizontaal licht, maar verzekeren ook een beeld met natuurgetrouwe levendige kleuren en details. Het motto zegt het eigenlijk al: "Kleur. Helderheid. Details"

Polaroid is het merk dat de gepolariseerde zonnebril naar het grote publiek heeft gebracht. Zoals aangeduid in de merknaam hebben alle Polaroid-producten, variërend van de betaalbare brillen voor alledaags comfort tot de Polaroid Premiumlijn en de collectie voor kids, gepolariseerde lenzen. De Polaroid UltraSight™ lenzen zijn gemaakt van negen functionele elementen en hebben een krasbestendige coating op het buitenste en binnenste oppervlak.

En tot slot, hoe kunnen we het icoon van de polarisatie vergeten? Ray-Ban gepolariseerde zonnebrillen zijn oorspronkelijk gemaakt voor straaljagerpiloten die met extreme niveaus van direct zonlicht belast worden. Meer dan 70 jaar innovatie garandeert optische helderheid, een sterk contrast en minimale vermoeidheid. Ray-Ban biedt gepolariseerde lenzen in meerdere kleurvariaties voor al hun tijdloze klassiekers, waaronder de Aviator-, Wayfarer- en Clubmaster-modellen.

Is het de moeite waard?

De grote vraag die we stellen; zijn gepolariseerde zonnebrillen het geld waard? Laten we de voors en tegens objectief bekijken.Het maakt niet uit of je de dag actief doorbrengt met autorijden, fietsen of wandelen, de gepolariseerde zonnebril is de beste optie voor je. Deze zonnebrillen:

● Verminderen reflecties en schittering door sneeuw of water

● Zorgen voor minder vermoeide ogen

● Verhogen je blikcomfort en geven ook bij intens licht de objecten goed weer

● Verhogen de helderheid van je visie en het contrast voor objecten op de grond

Gepolariseerde lenzen verbeteren het contrast en bieden betere bescherming, maar hebben in sommige gevallen ook nadelen. Omdat het mogelijk is dat het beeld op een scherm in bepaalde kijkhoeken kan verdwijnen, kan het zijn dat het beeld op een lcd-scherm (mobiele telefoons, GPS-apparaten, ATM) wordt beperkt. Piloten en bedienend personeel van machines mogen vaak geen gepolariseerde zonnebril dragen.

Ondanks de weinige ongemakken, geloven wij dat de gepolariseerde zonnebril zonder twijfel de betere keuze is voor jou! Of het nu gaat om joggen of golfen tijdens het weekend, voor het autorijden naar je werk of gewoon ontspannen in de zon, gepolariseerde lenzen zijn een must. Voor mij persoonlijk gaf de opvouwbare Persol Steve McQueen mij dezelfde ervaring als toen ik mijn eerste iPhone kocht. Natuurlijk kon ik met mijn oude telefoon ook bellen, foto's maken en e-mails checken. Maar als je eenmaal gewend bent aan het comfort van nieuwe technologie is er net als bij een iPhone geen weg meer terug. Met een gepolariseerde zonnebril is het niet anders.

Wat denk je? Zijn gepolariseerde zonnebrillen een 'must have' voor jou? Bekijk ons complete aanbod van gepolariseerde zonnebrillen. Maak je geen zorgen als je niet 100% zeker bent van je keuze. Bij eyerim heb je 30 dagen omruilgarantie. Als je niet overtuigd bent van je nieuwe gepolariseerde zonnebril kun je hem zonder problemen terugsturen. Wij weten zeker dat je tevreden zult zijn!

In dit artikel zijn we geïnspireerd geraakt door de volgende afbeeldingen:

www.oakley.com/en/evzero-path-prizm-daily-polarized/product/W0OO9308PZDP
https://illuminataeyewear.com/public/upload/files/polarized.JPG
https://cdn.fotoagent.dk/custom_design_module/12160/images/technology/lens_performance/filter_8.jpg
https://www.sunglasswarehouse.com/blog/wp-content/uploads/2015/04/sw_polarized_fallback.jpg
https://davidjann.com/wp-content/uploads/2016/11/Polarized-vs-Non-Polarized-Sunglasses-1140x600.jpg
https://speert.com/product_images/uploaded_images/polarization-simulation-text.jpg

Wat is polarisatie en waarom een gepolariseerde zonnebril een must is (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 6444

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.