Pamić: Morat ćemo mijenjati puno stvari, ova ekipa ima jako puno nedostataka | Dnevni.ba (2024)

Piše: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

Radnik iz Hadžića je ekipa koja je prošlu sezonu u Prvoj ligi FBiH uvjerljivo završila na posljednjem mjestu, ali igrom slučaja ipak opet zaigrala u ovom rangu.

I opet su u uvodna tri kola imali isto toliko poraza pa je susret s njima za gabelski GOŠK bio idealna prilika za premostiti krizu pa da novi trener Igor Pamić bar s malo više mira sjedne na klupu kluba koji ima za cilj plasman u Premijer ligu. Pamić je ovaj meč promatrao s tribine stadiona “Perica Pavlović” u Gabeli jer još nema sređenu papirologiju da bi tim vodio s klupe, ali je bio u stalnom dosluhu sa svojim suradnicima, pomoćnim trenerom Antom Strinićem i trenerom golmana, Romeom Mitrovićem. U drugom dijelu meča je više davao upute igračima te dirigirao izmjenama.

Zabrinjavajuća nedisciplina

Ipak on je stigao samo dan ranije, odradio jedan trening s ekipom, a ovo mu je bilo prvo pravo upoznavanje s kadrom kojim raspolaže. Poslije utakmice, koju je Radnik dobio sa 2:1, je bio razočaran viđenim.

- GOŠK je bio bolji prvo poluvrijeme, to uopće nije sp*rno. Trebao je voditi, ali nitko te ne pita kad ne zabiješ gol. Međutim mene više zabrinjava nedisciplina, recimo ovaj crveni karton je za mene razočaravajući, rekao je Igor Pamić osvrnuvši se na isključenje Emrah Hasanhodžića koji ga ja zaradio radi psovke glavnom sucu.

- Takve stvari se ne smiju dešavati. To je dokaz, sad moram biti bezobrazan, da netko nije radio svoj posao kako treba. Jer igrač prvo mora znati kako se ponašati na terenu, a tek onda kako će igrati, istaknuo je Pamić.

Pamić: Morat ćemo mijenjati puno stvari, ova ekipa ima jako puno nedostataka | Dnevni.ba (1)

Psihički nestabilni

Smatra razumljivim da ekipa bude nervozna s obzirom na velika očekivanja.

- OK slažem se, ali da ovako bude nervozna… Istina i sudac je upropastio utakmicu sa svojim odlukama, a i gosti su došli do svog cilja, govori šef struke GOŠK-a sugerirajući na odugovlačenje igrača Radnika koji su dobar dio drugog dijela proveli u opstrukciji igre.

- Ja ovo nisam vidio, možda nikad u životu. Možda jednom u Crnoj Gori. Drugo poluvrijeme se igralo 22 minute, a 23 se nije igralo. Ali takvih utakmica će biti još. Mi se moramo prilagoditi i moramo biti psihički toliko stabilni da znamo u takvim trenucima dobivati takve utakmice. Znate kako se postaje prvak? Ne postaje se prvak da dobiješ gol u 26. minuti, nego da ga zabiješ u 92. A tko to radi? To rade samo psihički stabilne momčadi. A mi nismo ni psihički, ni fizički stabilni. O kvaliteti momčadi neću govoriti, to ću nasamo sa predsjednikom, ali moram reći da ova ekipa ima jako puno nedostataka. Žao mi je što moram reći, ali ima jako puno nedostataka, ustvrdio je Pamić.

U govoru igračima poslije utakmice je poručio da ne odustaje od svog cilja i da će “biti prvak s njima ili bez njih”! A u GOŠK-u će ostati oni koji mogu pratiti njegove zahtjeve. Poslije utakmice su Gabeljani djelovali kao da su im potonule sve lađe, ali Pamić na sve gleda drukčije.

- Situacija nije ništa teža nego jučer kad sam došao. Jedan bod više je razlike. Da nismo dobili gol, mogli smo ostati na istom. I dalje ne mijenjam svoje mišljenje, uvjeravam vas da ćete, ukoliko budemo dobro reagirali, a hoćemo i nema razloga da ne reagiramo, gledati GOŠK u Premijer ligi. Ništa se kod mene nije promijenilo, ali će se puno toga promijeniti što se tiče treninga i pristupa. Netko kaže da će se mijenjati sto posto. Ovdje će se mijenjati više od sto posto, puno stvari, zaključio je Igor Pamić.

Pamić: Morat ćemo mijenjati puno stvari, ova ekipa ima jako puno nedostataka | Dnevni.ba (2)

Ljuca: Čekali smo svoju šansu

Napadač Radnika, Sedin Ljuca, koji je u igru ušao u 57. minuti, je odlučio utakmicu u Gabeli. Zabio je gol u 6. minuti sudačke nadoknade poslije kontre i solo akcije.

- Obje ekipe su bile u krizi pred ovaj susret, a oni su i jako težak protivnik. Ipak uspjeli smo se bolje snaći. Čekali smo svoju šansu, znali smo da igramo protiv baš dobre ekipe, bez obzira na njihove prethodne rezultate. Hvala treneru što me ubacio u igru, mislim da sam iskoristio priliku, kazao je Ljuca te se osvrnuo na Radnik iz tekuće sezone:

- Bilo je dosta izmjena u kadru ovog ljeta, osobno sam došao iz Vis Simm Bau. Mislim da smo bolji nego prošle sezone, ambicije su nam da budemo u sredini ljestvice.

Radnik je ovim osvojio prve bodove u novoj sezoni te pokazao da neće biti lagan plijen kao prošle.

Pamić: Morat ćemo mijenjati puno stvari, ova ekipa ima jako puno nedostataka | Dnevni.ba (3)

Strinić: Nitko ovo nije očekivao

GOŠK je dominirao terenom u dvoboju sa Radnikom, prije prvog primljenog gola su imali četiri odlične šanse. Ipak u drugom poluvremenu su djelovali jako bezidejno. Samo slučajno su mogli zabiti gol protiv ekipe koja se dobro branila, ali i služila stalnim nesportskim opstrukcijama igre. S klupe je GOŠK vodio pomoćni trener Ante Strinić.

- Krenuli smo dobro u utakmicu, mirnije u odnosu na prethodne. Imali smo posjed, iznosili loptu u zadnju trećinu gdje je nedostajalo bolje realizacije. Umjesto da vodimo, primili smo gol iz prvog šuta protivnika. Ipak smo brzo reagirali i vratili se u utakmicu. U drugom dijelu smo pokušali igrati ofanzivnije, ali je bilo previše prekida u igri. Utakmica nije ličila na nogomet. Ostali smo s igračem manje poslije nepotrebnog prigovora. Ipak se nismo mirili s neriješenim i imali opet par situacija za pogodak, pričao je Strinić, osvrnuvši se i na neuspješan ulazak u prvenstvo:

- Nitko ovo nije očekivao na početku sezone, imali smo dobre pripremne utakmice. U prvenstvu smo naišli na protivnike koji se uglavnom brane i nismo uspjeli odgovoriti na terenu kako bi trebali. Sad je tu novi šef, on će odrediti put za dalje.

Pamić: Morat ćemo mijenjati puno stvari,  ova ekipa ima jako puno nedostataka | Dnevni.ba (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 5603

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.